Hiekkakakku

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku...

Ämpäri ja lapio sokerimassasta. "Hiekka" fariinisokeria.


Kuivakakut on nyt in, muutenkin kuin jouluna!

Hiekkakakku:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(2 rkl rommia (Stroh))


Kuorrutus:

200 g tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
75 g voita
1 rkl maitoa
(2 rkl rommia (Stroh))

Kuorrutuksen voit tehdä myös suklaaganachen ohjeella.

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää rommi ja vaniljasokeri. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. 175 asteessa n. 50 min.
Valmista kuorrutus; sulata voi kattilassa, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. (Kuumenna, jotta alkoholi poistuu.) Kuorrutteen määrä on reilu, siitä saa kahteen rengasvuuassa tehtyyn kakkuun. Voit paistaa kakun myös pellillä laakeaksi mokkapalojen tapaan, tällöin kuorrutus riittää yhteen.


Vaikka lahjaksi.

...ja hyvä tuli!