Punajuurikakku




Tein punajuurikakun porkkanakakun reseptillä. Hyvää tuli mutta harmiksi punajuuren hieno väri hävisi kypsentäessä. (Konsteja värin säilyvyyteen..?) Reseptiä voisi kokeilla myös makealla palsternakalla. Ohje on siitä mukava, että kaikki ainekset vain sekoitetaan.

Punajuurikakku (Porkkanakakku) :

6 dl tuoretta punajuuriraastetta (8 dl porkkanaraastetta), hienoa
1,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl fariinisokeria
4 munaa
prk ananasmurskaa
2 dl öljyä
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus maustepippuria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus:

400 g Philadelphia -tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
sitruunan mehua

Paista 40 - 60 min 175 asteessa, riippuen vuoasta. (Itse käytin suurehkoa neliskanttista irtopohjavuokaa ja 40 min. oli sopiva.) Anna jäähtyä ja kuorruta.