Sipsejä lehtikaalista



 

Palmukaalista ja muista lehtikaaleista saa monenlaisia herkkuja ja tämä on niistä ehkä helpoin ja nopein. Sipsit maistuvat sellaisenaan (meillä herkkua myös lapsille) tai ne ovat hieno lisä esim. risottoannokseen.


Lehtikaalichipsit


lehtikaalin lehtiä
pieni tilkka oliiviöljyä (halutessasi esim valkosipulilla maustettua)
pari ripausta hyvää suolaa (halutessasi mieleistä mausteseosta)


Revi lehdet sipsin kokoisiksi paloiksi. Jätä lehtiruodit käyttämättä. Pyörittele lehdet pienessä määrässä öljyä ja mausta suolalla. Levitä lehdet pellille ilmavasti yhdeksi kerrokseksi, kuivata tarvittaessa ne useammassa erässä. Kuivata sipsit kiertoilmalla n. 170 asteessa n. 6 minuuttia, tarvittaessa kääntele välillä. Nam. Ja näitä saakin rouskutella ihan hyvällä omallatunnolla. ;) 


P.S. Onnistuu muuten loistavasti ilman kiertoilmaakin.