Pizzaa!

Testissä Revol Basalt -sarjan pizzalautanen. Sarja ei tosiaan ole suotta ammattilaisenkin suosima, lisäksi että se on hyvän näköinen, on se äärimmäisen monikäyttöinen. Lautanen kestää mm. pakastuksen ja uunin. Paistoin pizzan suoraan lautasella uunissa ja sen voi myös tarjota siltä.



Kylmäsavulohipizza. Tillikreemiä, kaprista ja rucolaa.

Special pizzapohja:

1,5 prk rahkaa
2 dl vettä
1,5 pss kuivahiivaa
2 rkl herkkutattijauhetta (voimakkaampi maku mustatorvisienestä)
30 g ruskistettua voita
4,5 - 5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Lämmitä vesi/rahkaseos. Sekoita kuivahiiva, jauhettu herkkutatti ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jauhoseos osissa vaivaten lämpimään nesteeseen, suola ja loppuvaiheessa ruskistettu voi. Kylmäkohota jääkaapissa seuraavaan päivään.


Pizzakastike:

prk tomaattimurskaa (Mutti Polpa)
3 tl tomaattipyrettä
0,5 dl vettä
1/2 suippopaprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
0,5 tl suolaa
2 tl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä

Kuullota hienonnettu sipuli. Lisää pilkottu paprika, tomaattipyree ja -murska, vesi ja mausteet. Keitä hiljalleen n. 20 min. Poista laakerinlehti, lisää oliiviöljy ja surauta sileäksi. Toimii myös pastakastikkeen pohjana.

Tillikreemi:

smetanaa ja/tai turkinjugurttia
hienonnettua tilliä
sokeria
mustapippuria
suolaa
sitruunanmehua


Entrecote-pizza. Bearnaise -kastiketta ja rucolaa.

Laita lautanen uuniin ritilälle alatasolle ja kuumenna uuni vähintään 250 asteeseen. "Sujauta" pizza jauhojen ja esim. toisen lautasen avulla kuumalle pizzalautaselle. Paista kuumassa uunissa alatasolla (10-12 min)

Entrecotepizzassa lihasiivut on paistettu kuumalla pannulla voissa pikaisesti molemmin puolin ja lisätty bearnaisekastikkeen kanssa pizzaan vasta uunin jälkeen.